Vânzarea înghetatei este permisa prin comertul de mic detaliu stabil în urmatoarele conditii:
a) prin sistem automat (aparat de înghetata), care trebuie sa fie amplasat în vecinatatea unitatii care o prepara, racordat la apa rece curenta si calda, prevazut cu spatiu frigorific, cu echipament de protectie si cu casete închise pentru pastrarea vafelor, cornetelor si a paharelor de unica folosinta;
b) înghetata neambalata, servita prin portionare cu clesti speciali, va fi pastrata în caserole din material inoxidabil sau din alte materiale avizate sanitar de Ministerul Sanatatii în conservatoare frigorifice si va fi servita numai în interior. Transportul de la furnizor se va face în caserole închise ermetic si cu masini izoterme;
c) înghetata preambalata va fi pastrata în congelator, protejata de caldura si de ploi;
d) este interzisa recongelarea înghetatei dupa topire sau amestecarea în aceeasi caserola a mai multor loturi de înghetata cu data de fabricatie diferita. Înainte de a fi umpluta cu înghetata caserola va fi spalata si dezinfectata conform normelor igienico-sanitare.