Poate ca cea mai suparatoare pierdere de date este cea a bazei de date Revisal. De aceea este importanta salvarea bazei de date dupa fiecare depunere. Nu este vorba aici de salvarea fisierului care se incarca pe site-ul ITM (cel cu extensie rvs ) ci de cel care se genereaza accesand butonul salvare baza de date din meniul aplicatiei.
Salvand acest fisier dupa fiecare modificare si de preferinta pe un suport extern, exista siguranta ca si atunci cand se intampla ceva cu calculatorul dvs, puteti reinstala aplicatia revisal si copia in folderul firmei aceasta salvare. Veti putea utiliza astfel REVISAL ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat.
- Daca utilizati un program informatic pentru contabilitate si gestiune este foarte necesar sa salvati periodic si baza de date a aplicatiei, tot pe un suport extern. La fel ca si REVISAL-ul, in cazul unui accident cu calculatorul, aplicatia se poate reinstala, se poate copia baza de date inapoi si continua in mod normal activitatea.
- Arhiva cu documentele generate lunar : jurnalele obligatorii, state de plata declaratiile fiscale si recipisele primite – este bine sa fie pastrata pe un suport extern sau si mai bine, stocate in cloud.
Birourile de contabilitate care raspund pentru situatiile mai multor firme este bine sa detina proceduri cu privire la modul de arhivare si sa desemneze persoane care periodic sa asigure ca datele sunt arhivate si stocate in siguranta.
Sfat util: este bine sa fie asigurata o grupare a documentelor contabile in functie de duratele de pastrare in arhiva. De exemplu, statele de plata care se pastreaza 50 de ani este bine sa fie arhivate in foldere diferite de documentele contabile curente care se pastreaza de regula 10 ani.