Registru unic de control

Registrul unic de control are ca scop evidențierea tuturor controalelor desfășurate la contribuabil de către toate organele de control specializate, în domeniile: financiar-fiscal, sanitar, fitosanitar, urbanism, calitatea în construcții, protecția consumatorului, protecția muncii, inspecția muncii, protecția împotriva incendiilor, precum și în alte domenii prevăzute de lege.

Registru unic de control se pastreaza la sediul social si la fiecare sediu secundar pentru care exista avize/autorizatii de functionare inregistrate la ONRC.

Contribuabilii nou-infiintati sunt obligati ca in termen de 30 de zile de la data inregistrarii sa achizitioneze registru unic de control de la Directiile Generale ale Finantelor Publice din raza teritoriala unde isi are sediul social contribuabilul.

Pentru eliberarea registrului unic de control vei avea nevoie de certificatul de inregistrare in cazul comerciantilor si pe baza certificatului de inregistrare fiscala, in cazul celorlalte categorii de contribuabili si o carte de identitate a persoanei care solicita registrul.

Pretul registrului unic de control este aproximativ 30 de lei.

Contraventii si sanctiuni privind registrul unic de control

  1. neachizitionarea registrului unic de control de la directiile generale ale finantelor publice din raza teritoriala unde isi are sediul social contribuabilul, in termenul prevazut la art. 6 alin. (2) si (3) – amenda de la 500 lei la 1000 lei;
  2. neprezentarea registrului unic de control la solicitarea organelor de control specializate – amenda de la 1.000 lei la 2.000 lei.

Comments are closed.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0