Recomandare ANAF: depunerea Declaratiei unice prin mijloace electronice de transmitere la distanta

Formularul “Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice” este recomandat a se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Termenul de depunere a declaratiei este de 30 iunie 2020, inclusiv.

Prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 69/2020 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal, precum şi pentru instituirea unor măsuri fiscale, termenul de depunere a formularului ‘Declaraţie unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoane fizice’ a fost prorogat până la data de 30 iunie 2020, inclusiv”, se spune într-un comunicat al instituţiei.

Tot prin acelaşi act normativ, s-a stabilit că în cazul în care “Declaraţia unică privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice” se depune până la 30 iunie 2020 inclusiv, se acordă următoarele bonificaţii:

– pentru plata impozitului pe venit, a contribuţiei de asigurări sociale şi a contribuţiei de asigurări sociale de sănătate, reprezentând obligaţii fiscale anuale pentru anul 2019, se acordă o bonificaţie de 5% din aceste sume, dacă toate aceste obligaţii fiscale de plată se sting prin plată sau compensare, integral până la data 30 iunie 2020 inclusiv;

-pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanţă conform art. 79 din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedură fiscală, cu modificările şi completările ulterioare, se acordă o bonificaţie de 5% din impozitul pe venit, contribuţia de asigurări sociale şi contribuţia de asigurări sociale de sănătate.

Mijloacele electronice de transmitere la distanta:

  • Sapatiul Privat Virtual (SPV)
  • Site-ul e-guvernare, cu semnatura electronica

Comments are closed.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0