Masuri fiscale benefice pentru antreprenori

Intr-un comunicat de presa din data de 29 mai 2014, ministrul finantelor publice a facut o sinteza a catorva masuri fiscale implementate si a catorva masuri care urmeaza a fi propuse in vederea sprijinirii mediului de afaceri.

Masuri implementate :

– neimpozitarea profitului reinvestit este o masura esentiala, care ii va incuraja pe investitori sa-si declare profitul si va stimula dezvoltarea afacerilor. (masura se va aplica incepand cu 1 iulie 2014)

– simplificarea sistemului de taxe, prin reducerea a 92 de taxe si tarife parafiscale: in urma celor doua acte normative adoptate de Guvern, au fost puse bazele reducerii a 92 de taxe parafiscale si tarife. (pachetul intreg de 92 de taxe se va elimina complet de la 1 iulie 2014)

Masuri care vor fi propuse:

-obiectivul zero il reprezinta reducerea CAS cu 5 puncte procentuale pentru angajator incepand cu 1 iulie, acesta fiind primul punct pe agenda discuţiilor cu misiunea FMI, incepand cu 2 iunie.

– simplificarea legislatiei fiscale prin rescrierea codului fiscal si a codului de procedura fiscala, acte normative care ar urma sa intre in vigoare incepand cu ianuarie 2015.

De asemenea, a fost mentionat dinnou proiectul de lege privind plafonarea tranzactiilor tn numerar, aflat în dezbaterea Parlamentului.

În perioada imediat următoare, MFP va face public un nou model de formular de decizie de impunere, care conţine elemente noi. Pe fiecare obligaţie de plată va fi tipărit contul IBAN, împreună cu codul de bare, în care trebuie efectuată plata. Pe verso se vor regăsi informaţii privind modalitaţile de plată.

Un proiect pe termen scurt, care ar putea fi implementat în 3-6 luni, este transmiterea electronică a adeverinţelor de venit şi a certificatelor fiscale între instituţii.

MFP caută modalităţi, pentru ca accesul contribuabililor persoane fizice la propriile date fiscale virtuale să fie simplificat şi gratuit, prin intermediul unei aplicaţii folosind user name şi parolă.

MFP analizează posibilitatea plăţii cu cardul a obligaţiilor fiscale la Trezorerie, precum şi extinderea platformei ghiseul.ro şi pentru taxele plătite către bugetul de stat, nu doar pentru taxele locale.

Leave a Comment


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0