Doua masuri pozitive pentru contribuabili

Vara nu este de regula o perioada reprezentativa pentru modificari legislative – insa in anul acesta au existat cateva modificari mai semnificative, benefice pentru contribuabili, pe care le sumarizam mai jos :

OUG 46/26.06.2014 pentru modificarea si completarea Codului Fiscal care prevede ca se poate acorda o deducere la calculul impozitului pe venituri din salarii respectiv pensii pentru creditele restructurate.Deducerea va fi de maxim 900 lei si se va acorda persoanelor fizice care obtin venituri brute din salarii mai mici de 2.200 lei pe luna.Pentru creditele in curs de derulare la 31.05.2014 se va aplica deducerea in perioada 2016-2017.

Aceasta masura poate fi considerata o facilitate fiscala.

• OUG nr. 40 / 2014 pentru modificarea și completarea unor acte normative, precum și pentru reglementarea unor măsuri fiscale .

Conform acestei ordonante se prevede posibilitatea organelor fiscale de a emite si comunica actele administrative fiscale în forma electronica, precum si conditiile in care aceste actiuni se vor desfasura.
Modul in care se va realiza comunicarea prin mijloace electronice in ambele sensuri, urmeaza a fi reglementata prin ordine separate.
Ordinul mai prevede posibilitatea de a se anula impozitului pe venitul agricol, proportional cu gradul de calamitate inregistrat în 2013 in anumite cazuri.

Si aceste masuri sunt pozitive pentru contribuabili.

Leave a Comment


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0