Ce este domiciliul fiscal ?

Compania ta isi deruleaza activitatea intr-un alt loc decat sediul social ? Atunci trebuie sa declari la finante care este domiciliul fiscal.

Art. 31 din Codul de procedura fiscala este cel care defineste domiciliul fiscal al persoanelor juridica, astfel :

” c) pentru persoanele juridice, sediul social sau locul unde se exercită gestiunea administrativă şi conducerea efectivă a afacerilor, în cazul în care acestea nu se realizează la sediul social declarat;”

În situaţia în care domiciliul fiscal nu se poate stabili potrivit acestei prevederi, domiciliul fiscal este locul în care se află majoritatea activelor.

Atentie ! Domiciliul fiscal se înregistrează la organul fiscal în toate cazurile în care acesta este diferit de domiciliul sau de sediul social prin depunerea unei cereri de modificare a domiciliului fiscal, însoţită de acte doveditoare ale informaţiilor cuprinse în aceasta. Cererea se soluţionează de organul fiscal, în termen de 15 zile lucrătoare de la data depunerii acesteia, prin emiterea deciziei de modificare a domiciliului fiscal care se comunică contribuabilului .

Organul fiscal emite din oficiu decizia de modificare a domiciliului fiscal ori de câte ori constată că domiciliul fiscal este diferit de domiciliul sau sediul social iar contribuabilul nu a depus cerere de modificare a domiciliului fiscal.

 

Leave a Comment


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0