Vesti bune pentru antreprenori ! scutirea profitului reinvestit de la 1 iulie 2014

Profitul investit in echipamente tehnologice – masini, utilaje si instalaţii de lucru (subgrupa 2.1 din Catalogul privind clasificarea si duratele normale de functionare a mijloacelor fixe, folosite în scopul desfasurarii activitatii economice) este scutit de impozit.

Profitul investit reprezintă soldul contului de profit si pierdere, respectiv profitul contabil brut cumulat de la inceputul anului, in anul punerii in funcţiune a echipamentelor tehnologice respective.

Scutirea de impozit pe profit aferentă investitiilor realizate se acorda in limita impozitului pe profit datorat pentru perioada respectiva.

Pentru perioada 1 iulie – 31 decembrie 2014, in aplicarea facilitatii se ia in considerare profitul contabil brut inregistrat incepand cu data de 1 iulie 2014 si investit in activele menţionate anterior, produse si/sau achiziţionate si puse in functiune dupa aceeaşi data.

Prevederile acestea se aplica pentru echipamentele tehnologice considerate noi.

Pentru echipamentele tehnologice luate in folosinta în baza contractelor de leasing financiar si puse in functiune in perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2016 inclusiv, scutirea de impozit pe profit se aplica de catre utilizator.

Leave a Comment


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0