Vesti bune pentru antreprenori-reducerea CAS si alte noutati

Potrivit unor comunicate postate pe site-ul Ministerului de finante, Guvernul a aprobat in data de 18.06.2014 la propunerea Ministerului Finanţelor Publice, doua Ordonanţe de urgenţă :

-prima vizeaza reducerea CAS la angajator cu 5% care urmeaza sa intre in vigoare de la 1 octobrie 2014 :

Astfel, potrivit proiectului de lege, se diminuează cotele plătite de angajatori în funcţie de condiţiile de muncă pentru contribuţia de asigurări sociale datorată sistemului public de pensii după cum urmează:
• de la 20,8% la 15,8% pentru condiţii normale de muncă;
• de la 25,8% la 20,8% pentru condiţii deosebite de muncă;
• de la 30,8% la 25,8% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă.

-a doua vizeaza îmbunătăţirea relaţiei contribuabililor cu organele fiscale, prin introducerea posibilităţii comunicării în format electronic.

Actul normativ introduce posibilitatea emiterii şi comunicării actelor administrative fiscale şi a altor acte procedurale (notificări, înştiinţări, certificate de atestare fiscală, etc.) şi în formă electronică. De asemenea, actul normativ prevede transmiterea, în format electronic, de către ANAF, la solicitarea altor autorităţi publice, a documentelor privind situaţia fiscală a contribuabililor. Astfel, nu va mai fi necesară deplasarea contribuabilului pentru preluarea şi depunerea documentelor solicitate de autorităţile publice.

 

Leave a Comment


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0