Registrul unic de control – termenul zilei

Ce este Registrul unic de control?

Registrul unic de control este un document care are ca scop evidentierea tuturor controalelor desfasurate la contribuabil de catre toate organele de control specializate, in domeniile: financiar-fiscal, sanitar, fitosanitar, urbanism, calitatea in constructii, protectia consumatorului, protectia muncii, inspectia muncii, protectia impotriva incendiilor, precum si in alte domenii prevazute de lege. Contribuabilii au obligatia sa prezinte organelor care efectueaza controlul, registrul unic de control.

Atentie !

Registrul unic de control se tine la sediul social si la fiecare sediu secundar pentru care s-au eliberat avize/autorizatii si/sau acorduri de functionare.

De unde pot sa achizitionez un registru unic de control?

Registrul unic de control se elibereaza, contra cost, de directiile generale ale finantelor publice din raza teritoriala unde isi are sediul social contribuabilul, pe baza certificatului de inregistrare, in cazul comerciantilor, si pe baza certificatului de inregistrare fiscala, in cazul celorlalte categorii de contribuabili. Pretul unui Registru unic de control este de aproximativ 30 lei.

Contribuabilii nou-infiintati sunt obligati ca, in termen de 30 de zile de la data inregistrarii, sa achizitioneze registrul unic de control.

Contraventii si sanctiuni privind registrul unic de control

  1. neachizitionarea registrului unic de control de la directiile generale ale finantelor publice din raza teritoriala unde isi are sediul social contribuabilul, in termenul prevazut la art. 6 alin. (2) si (3) – amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei;
  2. neprezentarea registrului unic de control la solicitarea organelor de control specializate – amenda de la 10.000.000 lei la 20.000.000 lei.

Comments are closed.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0