Cumparaturi online in detrimentul cumparaturilor clasice (offline)?

 

Atunci cand vine in discutie alegerea de a face cumparaturi fie online,  fie de la magazinele specializate offline (clasice), primul lucru la care ne gandim este diferenta de preturi. Astfel,  potrivit unui studiu Millward Brown publicat de mediafax.ro, aceleasi produse pot fi in medie si cu 25 % mai ieftine in magazinele specializate online, decat cele cu desfacere , offline.

Cea mai mare economisire se face in randul tehnologiei, mai exact in cazul tabletelor ale caror preturi ajung sa fie si cu 300 lei mai putin in magazinele online decat in cele clasice. In ceea ce priveste telefoanele, in momentul efectuarii studiului  existau diferente de pana la 80 lei intre pretul online si cel din offline.

Astfel, diferenţele de preţ ajung la 15% la tablete şi 14% la telefoane mobile.

Cele mai mici diferenţe de preţ între online şi offline s-au constat la aspiratoare (4%) şi la hrana pentru animalele de companie (1%).

“Diferenţele dintre online şi offline în ceea ce priveşte preţurile fluctuează semnificativ de la produs la produs, dar majoritatea acestora par sa meargă în aceeaşi direcţie. Altfel spus, ai şanse mari să cumperi mai ieftin un produs dintr-un magazin online, chiar dacă nu ţi-ai făcut anterior temele legate de locul în care găseşti cel mai ieftin produs. Cu toate acestea, promoţiile joacă un rol important în dinamica preţurilor”, a declarat Daniel Enescu, preşedinte Millward Brown România.

Studiul, realizat în luna mai, a luat în calcul 12 categorii şi 120 de produse, câte 10 pentru fiecare categorie. Eşantionul constă în 21 de magazine online şi offline, selectate după relevanţa lor în categorie, fiind comparate doar produse cu caracteristici tehnice identice. Datele pot varia în timp în funcţie de politicile magazinelor şi de promoţiile de la un moment dat.

Conform unui alt studiu realizat de Millward Brown România în martie 2014, preţul rămâne un element semnificativ în decizia de achiziţie.

Leave a Comment


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0