Credit la termen sau linie de credit?

 

Linia de credit este o facilitate  pusa la dispozitia clientilor sai de catre banci. Aceasta reprezinta  suma maxima pe care o banca o poate da unui client, persoana fizica sau juridica, fara prea multe formalitati.  Valoarea creditului este determinata de castigurile lunare ale clientului si in functie de ratele platite pentru alte credite.

Principalul avantaj al liniei de credit este dat de flexibilitatea cu care clientul poate sa o foloseasca in mod treptat, in functie de nevoile sale sau ale companiei. Astfel se pot utiliza credite successive pana la un total si la o perioada stabilita in prealabil (in general 3-5 ani)  . Pentru sumele utilizate, debitorul plateste o dobanda calculata de obicei in functie de dobanda pietei din ziua utilizarii efective. Pentru sumele neutilizate se plateste un comision de angajament (in general 0,5% sau 0,75%).

Creditele la termen permit o flexibilitate foarte redusa, putand fii utilizate doar pentru destinatiile precizate in momentul solicitarii lor.

O linie de credit este foarte utila daca ai o afacere si doresti sa reinnoiesti echipamentele tehnologice din firma pe care o conduci.

 

Leave a Comment


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0