Ce sunt vanzarile sub denumirea magazin de fabrica ?

Vanzarile sub denumirea “magazin de fabrica” sau “depozit de fabrică” se referă la vânzările realizate de producătorii industriali pentru produsele care nu sunt oferite spre vânzare prin reţeaua comercială.

 Vânzările efectuate sub una dintre aceste denumiri sunt realizate de producători care desfac produsele lor direct către consumatori, în absenţa unui intermediar. Produsele vizate sunt cele care nu au fost anterior oferite spre vânzare din cauza defectelor de fabricaţie, cele care fac obiectul retururilor din reţeaua comercială, precum şi stocul din producţia sezonului anterior rămas nevândut.

Dacă vânzările sunt efectuate în magazinele de prezentare şi desfacere ale producătorului, deschise publicului, stocul de mărfuri vândut sub aceste denumiri trebuie să fie bine individualizat, produsele respective fiind comercializate în raioane/spaţii special amenajate, separat de celelalte produse oferite consumatorilor. În acest caz producătorul trebuie să îndeplinească obligaţiile care îi revin oricărui comerciant cu amănuntul.

 Producătorii pot organiza astfel de vânzări şi în depozitele sau spaţiile special amenajate în acest scop din cadrul unităţilor de producţie, cu condiţia ca acestea să fie deschise publicului, în măsura în care vânzările nu sunt organizate numai pentru angajaţii producătorului.

În ambele cazuri consumatorii trebuie să fie informaţi în limba română, corect, complet şi fără echivoc despre natura produselor oferite spre vânzare, respectiv în ce categorie se încadrează acestea .

Leave a Comment


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0