Avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta

Recent a fost adoptata legea care permite schimbarea destinantiei imobilelor colective cu regim de locuinta fara aviz.

Avizul privind schimbarea destinatiei imobilelor colective cu regim de locuinta, prevazut de legea nr. 196/2018 privind infiintarea, organizarea si functionarea asociatiilor de proprietari si administratori a condominiilor, nu este necesar atunci cand administratorul declara faptul ca la sediul social nu se desfasoara activitate.

Articolul 40 din legea 196/2018 arata ca schimbarea destinatiei locuintelor, precum si a spatiilor cu o alta destinatie decate aceea de locuinta, prezente in proiectul initatial al imobilului, se poate face numai cu avizul scris al comitetului executiv si cu acordul scris al proprietarilor direct afectati cu care se invecineaza pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii.

Odata cu acordul mentionat, proprietarii direct afectati cu care se invecineaza, pe plan orizontal si vertical, spatiul supus schimbarii si proprietarul care solicita acordul pentru schimbarea destinatiei locuintei sau spatiului cu alta destinatie decat aceea de locuinta semneaza si o conventie cu privire la declararea activitatii care se va desfasura in spatiul respectiv, precum si numarul de persoane in functie de care vor fi calculate cheltuielile pe numar de persoane.

Comments are closed.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0