30 iunie – termenul pentru depunerea declaratiei unice

Termenul de depunere a Declaratiei unice , declaratie privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoane fizice a fost prorogat pana la data de 30 iunie 2020, inclusiv.

Cei care depun declaratia unica pana marti, 30 iunie, pot primi o bonificatie de 10% din sumele de plata.

Pentru ce categorii de venituri se depune Declaratia unica?

  1. activitati independente;
  2. drepturi de proprietate intelectuala;
  3. cedarea folosintei bunurilor (chirii);
  4. activitati agricole, silvicultura si piscicultura;
  5. transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si transferul aurului financiar;
  6. alte surse;

Pentru plata impozitului pe venit, a contributiei de asigurari sociale si a contributiei de asigurari sociale de sanatate, reprezentand obligatii fiscale anuale pentru anul 2019, se acorda o bonificatie de 5% din aceste sume, daca toate aceste obligatii fiscale de plata se sting prin plata sau compensare, integral pana la data 30 iunie 2020 inclusiv.

De asemenea, pentru depunerea declaraţiei unice privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice prin mijloace electronice de transmitere la distanta, se acorda o bonificatie de 5%.

Bonificatiile pentru depunerea electronica a declaratiei se acorda numai daca este indeplinita conditia referitoare la plata sumelor pana la 30 iunie, caz in care se aplica ambele bonificatii.

Declaratia unica se utilizeaza atat pentru declararea venitului realizat şi definitivarea impozitului anual pe venit si a contributiilor sociale datorate pentru anul 2019, cat si pentru estimarea obligaţiilor datorate pentru anul 2020.

Declaratia unica poate fi descarcata de pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala

Comments are closed.


Deprecated: Directive 'allow_url_include' is deprecated in Unknown on line 0